Home > GSM > Как да спасите намокрен мобилен телефон

Как да спасите намокрен мобилен телефон

May 6th, 2010

Ако сте си намокрили GSM – а са необходими бързи и правилни действия.
1. Първото нещо, което трябва да направите е да изключите източника на захранване – махате батерията. В първите няколко секунди е от решаващо значение да изключите мобилния си телефон и да извадите батерията.
2. Извадете СИМ-картата.  Повечето от вашите контакти, съобщения и бележки са записани на СИМ-картата, така че за да се избегне рискът от увреждане на SIM картата и да загубите всичките си съхранени файлове, трябва веднага да я махнете от мобилния телефон.
3. Премахване на излишната вода. Опитайте да премахнете толкова вода, колкото можете от телефона. Можете да отърсвате водата от телефона или да го въртите, така че водата да може да намери път за излизане.
4. Свалете подвижните части. Можете да свалите предния и задния панел на някои мобилни телефони. Можете също да премахнете платката и LCD (дисплей с течни кристали) с помощта на малка отвертка. С премахването на тези части, ще премахнете влагата ,  блокирана в малки пространства и това ще помогне вашия мобилен телефон да изсъхне по-бързо.

5. Процес на сушене. Има няколко начина и ще ви трябва много търпение, за да направите това както трябва. Можете да използвате сешоар, но трябва да бъдете много внимателни да не използвате прекалено много топлина. Включете сешоара и го поставете на най-ниската температура. Тествайте сешоара на ръката си  и ако е твърде горещо увеличете разстоянието от ръката си. Това ще определи какво разстояние трябва да се спазва от мобилния телефон. Можете да поставите мобилния телефон пред  електрически вентилатор за няколко дни. Въздуха от вентилатора в крайна сметка ще изсуши водата от мобилния телефон.

След няколко дни на изсушаване, можете да го тествате вашия телефон.  Поставете обратно частите, които сте свалили. След като поставите батерията, включете Джи-Ес- Ема и проверете дали всичките му функции работят правилно.

Add This! Blinkbits Blinklist Blogmarks BlogMemes BlueDot BlogLines co.mments Connotea del.icio.us de.lirio.us Digg Diigo DZone Facebook FeedMeLinks Folkd.com Fleck Furl Google Google Reader icio.de IndianPad Leonaut LinkaGoGo Linkarena Linkter Magnolia Mister Wong MyShare Ask.com MyStuff Ask.com Yahoo! MyWeb Netscape Netvouz Newsgator Newsvine Oneview.de RawSugar reddit Rojo Segnalo Shadows Simpy SlashDot Smarking Sphere Spurl Startaid StumbleUpon TailRank Technorati ThisNext yigg.de Webnews.de ReadMe.ru Dobavi.com Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com Plugin by Dichev.com
Comments are closed.